SSO Custom SKVO SPECTRE Smersh

A cikkért és a fotókért köszönet Viking22-nek.

Következzen egy rövid leírás a fentebb megnevezett felszerelésről és a vele szerzett tapasztalataimról.

Az alap felépítése

Külső öv: párnázott, széles, hogy tudj mire pakolni, de a “kényelem” megmaradjon.

Belső öv: segít stabilan tartani a külső övet, egyszer kell beállítani rendesen, utána nincs vele gond. Masszív műanyag csatja van, bírja a gyűrődést.

Hám: kényelmes, jól párnázott darab. Eddigi tapasztalataim szerint 2 féle létezik belőle, az alap változat és a mollés változat. A különbség annyi, hogy a mollés hátsó részét megnyújtották, így a hátra is felszerelhető bármilyen ilyen rendszerű cucc.

Csatok/szíjak/gyűrűk: mind strapabíró hadi minőségű darab, a d gyűrűk és az állító lemezek előszeretettel szeretnek rozsdálni, acél anyaguknak köszönhetően.

A szóban forgó darab a véletlennek köszönhetően került hozzám, Sgeri jóvoltából.

Alapfelállásként egy rádió zsebbel és egy medic zsebbel. A saját molle rendszerű zsebeimmel szereltem fel, aztán vásároltam be hozzá az SSO tárzsebeit, pisztolytokját, ivózsákját.

Elrendezés

Asszimetrikus módon helyeztem el a zsebeket az övön, az egyenlő súlyelosztás miatt is. Jobb kezes lévén “tűzharc” közben lassabb lenne a tárazás, ha a domináns kezemmel kezdenék tárazni, ezért a 2 Silent klipszes zseb a bal oldalra került, pont kéz alá. Az első tárzseb oldalára a multitool került fel, ha hirtelen szükség van rá, rögtön kéznél van. A második tárzseb oldalára tettem fel a rádió zsebet. Tekintve hogy legtöbbször jól be van állítva, így keveset piszkálom, ezért került oda. Rögtön utána következik a tárdobó, nem kell sokat nyúlkálnom, hogy elérjem, az üres tárak rögtön a rendeltetési helyükre kerülnek.

Pisztolytok

Jobb oldalt elől kapott helyet a pisztolytok. Volt már pár pisztolytokom pályafutásom során, de eddig ez a kedvencem. Masszív darab, vastag falú, nem nagyon mozdul el, pisztolyt jól tartja. Jobb kezes vagyok, szóval ha esetleg bármilyen okból kifolyólag szükségem van a másodfegyverre, a váltás gyorsan megoldható.

Medik zseb

Na ez az a dolog, amit nem a rendeltetési funkciójának megfelelően használok. Ebbe a zsebbe pakolom a gyorstárazót, a pisztolytár töltőeszközét, pár darab műzliszeletet, szigetelőszalagot, gyorskötözőt, tollat, 2-3 tekercs gézt, sebtapaszt, fertőtlenítőt, magnézium port, izotóniás italport/gélt. Az arányok attól függően változnak, hogy milyen évszakban játszom, illetve sima 1 vagy 2 napos eseményen veszek részt. Maga a zseb elég nagy, sok apróságot el tud nyelni. Ez az előnye. A hátránya, az hogy 3 módon van rögzítve. Az egyik a molle panel, amivel az övre teszed. Ezzel igazából nincs is baj, mert stabil, nem lötyög nem lifeg. A gond a másik két rögzítési pont. Az egyik a tépőzár. Mivel maga a zseb nincs kimerevítve, így olyan formát vesz fel, amilyet éppenséggel tud. Ezáltal a rajta lévő tépőzáras réteg nem mindig teljesen fekszik fel a panelra. Ezt egy szíjjal próbálták orvosolni, több-kevesebb sikerrel. Sokszor van hogy a tépőzár elengedi a zsebet, és a szíjon kezd el lifegni, ami bevallom elég irritáló jelenség. Ezt a problémát úgy oldottam meg, hogy a szíjat amennyire csak lehet, ráhúzom a zsebre, ezáltal alkalmat se adni neki arra, hogy futás közben esetleg megint leessen. De valószínűleg nem maradunk sokáig barátok.

A hám rész mint már említettem, szintén molle rendszerű. A hátsó rész kapott egy ivózsákot, elől jelenleg nincs rajta semmi, az ivócső műanyag elemét kivéve.

Az ivózsák

Jelenleg 3 literes van benne, de emellett még 2 termoszt röhögve elnyel. Érdekesség, hogy ennél a változatnál a rögzítést nem 2, hanem 4 szíjjal oldották meg. Jelenleg én 2 szíjjal használom, mert a 4 szíjas megoldással kényelmetlen volt.

Mintázat

Az alap Spectre SKVO mintázatú, ahogy a legtöbb zseb is(rádiózseb kivételével). A legjobb az egészben, hogy nyugodtan keverhető a Spectre mintával, mindössze az arányokra kell figyelni. Több szót nem is szánnék erre, Brat már írt róla egy szuper cikket.

Végszóként. Másfél éve használom ezzel a konfiggal, elégedett vagyok vele. Természetesen lehet még rá aggatni jópár cuccot, mert hely van rajta. Nekem egyenlőre így megfelel.

Ha tetszett a cikk kövess facebookon.