Épített Smersh vol2.

Köszönet a cikkért hawkeye-nak és a képekért Gylovagnak.

Jelen leírás is egy épített molle Smershről szól. A porcikák a SSO/SPOSN polcairól származnak és a klasszikus olive színben vannak, ami szinte minden terepre és ruházathoz jól használható.

Az alap a minden Smersh-ben megtalálható RS-31 öv. Erre kerül a fullmolle puha öv vagy „piskóta”. Ennek van több változata is, aki kicsit nehezebb felszerelésben hisz vagy jobban akarja variálni a zsebek elhelyezését, az nézzen rá a géppuskás változatra. Vállpánt egy  PLCE fantázianévre hallgató darab, bőven ellátva molle rögzítési felületekkel. Ennek is létezik No.2-es fejlesztett verziója.

A jelen változat egy normál karabélyra optimalizált összeállítás, ami hála a molle rendszernek némileg még bővíthető. Illetve megfelelő célzsebekkel más replikákhoz átkonfigurálható.

Mivel jobb oldalon „erős” lövésznek készült, így a tárak zöme a bal oldalra került.

Mint látszik 2×2 normál AK és 1×2 RPK zsebek szolgálják az utánpótlást. Utóbbiak akkor jönnek jól, ha fokozott tűzerőre van szükség.  A zsebek spanyol csatosak, amely gyors és halk tárazást tesz lehetővé.

A jobb oldalon is van normál spanyol csatos tárzseb az esetleges oldalváltást támogatandó és egy tépőzáras tárzseb (103). Ez stabilan rögzíti a normál méretű pisztolyokat a külső részen. Belül pedig pont elfér az okostelefon. Kicsit játszani kell a velcro takarásával és akkor nem hangos, de mégis jól rögzít.

Hátulra egy molle seggzsák került. Ebben vannak az eü, esővédő és szerviz cuccok. Ha szükséges némi kaja is elfér még. Ennek bal oldalára a rádió zseb került, melynek PTT vezetéke a vállon kerül átvezetésre. Jobb oldalra a kemény betétes PKM2 heveder zseb került. Ebben pont elfér 2 darab 0,75 literes palack, melyek a betétnek köszönhetően gyorsan hozzáférhetőek.

Mint látszik a vállöv nincs zsebezve. Ennek oka, hogy normál esetben elől a vállaknál a tusnak van helye. Hátra pedig hosszabb missziónál, egy kis méretű hátizsák biztosítja a további ellátmányt.

Ha tetszett a cikk kövess facebookon vagy olvass bele a másik Smersh cikkbe is!