SRVV V2 Custom Surpat mintával

A mellény valamikor a 2000-res évek elején került a különleges egységekhez, aztán a továbbfejlesztett verzióját kezdte az SRVV forgalmazni. A cikkben szereplő példány már átalakítva került hozzám, amivel meghozta a kedvem a további átalakításokhoz.

Vyacheslav Bocharov ezredes TsSN Vympel (Csecsenföld) egy SRVV V1 chest riggel (koreai woodland mintával)
Forrás: https://en.topwar.ru/147601-chelovek-so-stalnym-serdechnikom.html

Maga a mellény nem új keletű számomra, mert évekkel ezelőtt volt Toysoldier replikám belőle. A woodland nagyon gagyinak nézett ki, de a fekete használhatóbb volt egy fokkal. Ezek kínai másolatok voltak az olcsó poliészter anyagból, úgy ahogy összevarrva, mondhatni nevetséges (5000 forintos) áron. Manapság nem is lehet őket kapni. Mivel megtetszett a kialakítás, vettem egy eredeti SRVV mellényt is, ami szintén fekete volt. Aztán ahogy lenni szokott eladtam és évekkel később jött a késztetés, hogy legyen megint, de immáron surpat mintával. A SOBR mellényhez hasonlóan a felhasznált anyagok első osztályúak, strapabíró és hosszú életű chest rig.

Az előd fekete színben még 2016-ban
Saját fotó
Saját fotó

A tárzsebekben egy heveder van keresztbe varrva, ami a tárak összeverődését hívatott megakadályozni, az egyikből ez ki lett vágva, és tárak helyett elsősegély csomagot tartottak benne. Az elválasztók egyébként nem sok vizet zavarnak, de a megmaradt darabokra egy kis ragasztószalagot tekerek, ami segít a funkció kiteljesítésében.

Saját fotó


Valamelyik előző tulaj a tárzsebek oldalára pals csíkokat varrt, ami a jelzőrakéták lifegő zsebét nem zavarja, cserébe kiegészíthető egyéb zsebekkel. Kipróbálom mennyire időtálló az elképzelés és valami kisebb zsebeket felpakolok rá. A jobb oldalon javításra szorul a felső csík, mert elkezdett foszlani. Amit viszont nem értek, mi értelme volna a tárzseb elejére felvarrt csíknak. Tisztában vagyok vele, hogy sok gyártó tervezi így a tárzsebeket, de nekem 2 Ak tár után már túl vastag lenne, ha bármit odapakolnék, ezért levettem.

Saját fotó

A bal vállára is felvarrt egy csíkot, ami szerintem nem rossz elképzelés, lehet, kiegészítem még. Kicsit aggódtam, mert a csíkok a vállpántokról lettek levágva, ami alacsonyabbaknak nem jelenthet gondot, de nekem pár réteg ruhával még épp megfelelnek. Jobb lenne, ha nem kellene kicserélni a hevedereket, de majd meglátom. Legrosszabb esetben kap EMR mintásat.

A baloldalon mivel lekerült egy zseb, oda lehet kerül két pals csík és mehet is  fel rájuk az elsősegélyzseb, ami most a bal oldali tárzseben van. A kivágott elválasztós zsebbe pedig elférne egy üveg ásványvíz. Mivel van a mellény alján övbújtató, egy RS31-es övvel kiegészítem, amin a másodlagos és tárjai kapnak helyet. Meglátjuk mennyire praktikus a hozzácsatolt övvel. A vállpántok viszonylag párnázottak, de ha szükség lenne rá, lehet extra párnával bővíteni.

Ha tetszett a cikk, kövessétek a blogot facebookon is!